correos43@csif.es

miércoles, 12 de junio de 2013

LLEI DE TRANSPARÈNCIA: PER QUÈ ALGUNS SINDICATS DE CLASSE NO VOLER SER TRANSPARENTS?

defensa


Mentre alguns sindicats no volen sotmetre's a la futura llei de transparència (ves a saber que volen amagar dels diners PÚBLICS QUE ELS HI DONEM DE SUBVENCIONS...gaire bé 200 milions Euros) CSIF diu "SI A LA LLEI DE TRASPARENCIA

Molts són els errors que ens han abocat a la crisi econòmica actual. En tot cas, els treballadors públics no en són els responsables. S’han de trobar solucions i retornar al punt d’inici de les diferents institucions (administracions, grups polítics, sindicats, caixes d’estalvi, etc.) per tal de trobar el motiu de la seva creació, així com la relació que s’ha d’establir amb la resta de la societat (subvencions, contractes, fundacions, serveis, etc.).

Quin ha de ser l’objectiu d’un sindicat? LA DEFENSA DELS INTERESSOS ECONÒMICS I SOCIALS DELS TREBALLADORS EN EL MARC D’UN CONTEXT GENERAL.

CSIF, com a sindicat de funcionaris, està disposat a sotmetre la seva comptabilitat “sense cap tipus de matisos” a la futura Llei de Transparència. Per la CSIF, un sindicat és una associació de treballadors que ha de finançar-se, fonamentalment, amb les quotes dels seus afiliats.

A banda aquest concepte, si es rep qualsevol subvenció ha de motivar-se amb criteris legals i destinar-se a l’ interès comú dels ciutadans. I per tant, el control ha de ser rigorós i eficient. A més a més,  de públic i transparent.

Entenem que els sindicats són associacions al servei dels ciutadans i s’han de sotmetre a tot tipus de controls, tal i com ha de fer-se amb la resta d’institucions públiques. Us podem anunciar que CSIF ha endegat un procés d’auditoria externa i independent, a nivell de tot l’Estat, amb l’objectiu d’ajustar-se a la nova Llei de Transparència.

Mentre els governs continuen amb la seva aferrissada lluita per a liquidar l’estat del benestar, els serveis públics, la llei de dependència, les pensions, les retallades en els serveis públics, etc., hi ha qui mira el dit que assenyala la lluna...enlloc de mirar la lluna!

Pels motius exposats és perquè des de CSIF Tarragona creiem que ja és hora de tornar a les arrels del sindicalisme, és a dir, la defensa dels interessos dels treballadors. I per tant, és necessari que els sindicats recolzin aquelles mesures que poden suposar un major control del diner públic, com per exemple, la Llei de Transparència.

Fins ara responsables sindicals de determinats sindicats -que tots vosaltres hi coneixeu- s’han manifestat contraris a aquesta Llei de Transparencia manifestant que un sindicat no és administració i per tant no és necessari l’aplicació de la futura llei de transparència.

Cosa que ens fa sospitar que els sindicats de “classe” continuen sense comprendre que els ciutadans han de veure en els sindicats un referent de transparència, lluita desinteressada, justícia social i no pas una entitat enganxada a la “mamella” de l’administració a canvi de rebre alguns privilegis. Per què  un sindicat no vol transparència?,  és que te alguna cosa a amagar?
Els sindicats  que demanem transparència i bona gestió a l’administració hem de ser els primers a donar exemple.

CSIF CORREUS TARRAGONA, EL VOSTRE REFERENT INFORMATIU

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DATOS PERSONALES

Mi foto
Óscar Venteo Prieto Responsable del Sector 977 233225