correos43@csif.es

jueves, 18 de junio de 2015

NO TENEN VERGONYA: EL BANC D’ESPANYA SE SUMA A L’FMI EN DEMANAR MÉS REFORMES A L’ESTAT

    

També reclama una altra reforma laboral, retallades de despesa i pujades en l’IVA i impostos especials



FONT.- EL PAÍS


La lletra és diferent, però la música és la mateixa. En la mateixa setmana en què el Fons Monetari Internacional (FMI) ha demanat a Espanya que abarateixi l'acomiadament, que apugi l'IVA i que estengui el copagament en sanitat i educació, el Banc d'Espanya planteja al Govern espanyol reformes similars a les que proposa l'organisme internacional. Luis Linde, governador del Banc d'Espanya, creu necessària a Espanya una nova reforma laboral, pujades d'impostos que permetin recaptar més per IVA, impostos especials i mediambientals i retallades de despesa per reduir el dèficit.
La sintonia és plena. El cap de la missió per Espanya de l'FMI, Helge Berger, va presentar la seva declaració aquest dilluns a la seu del Banc d'Espanya. I ara, el supervisor espanyol planteja un diagnòstic similar i mesures en la mateixa direcció que les assenyalades pel Fonsa la seva declaració, encara que cuidant més el llenguatge i utilitzant més eufemismes en presentar les seves propostes que, d'altra banda, van en la línia del que el Banc d'Espanya fa anys que defensa.

Reforma laboral

Planteja noves mesures que a la pràctica suposarien una nova reforma laboral més dràstica que la que es va fer el 2012.

Reforma fiscal

En matèria de reducció del dèficit, el Banc d'Espanya creu que pot ser necessari reforçar el pla de consolidació fiscal. Les seves propostes sobre els ingressos suposarien una nova reforma fiscal en tota regla.

Altres reformes estructurals

El Banc d'Espanya també està en sintonia amb l'FMI en altres reformes estructurals pendents, com la plena aplicació de la llei d'unitat de mercat, que permet operar amb una única llicència a tot el país o la liberalització dels serveis professionals, una reforma que el Govern espanyol ha ficat en un calaix després d'anunciar-la en reiterades ocasions i que disminuiria les exigències de col·legiació obligatòria. També reclama reformes en l'àmbit judicial i en infraestructures.

A més, "es fa igualment necessari millorar el nivell i la qualitat de l'educació i la capacitat tecnològica de l'economia", segons el supervisor.

CSIF, DENUNCIANT LES INJUSTÍCIES

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DATOS PERSONALES

Mi foto
Óscar Venteo Prieto Responsable del Sector 977 233225