correos43@csif.es

miércoles, 28 de enero de 2015

LA REFORMA FISCAL AUGMENTARÀ LA NOSTRA RENDA DISPONIBLE FINS A EN UN 2,3%

           



Sembla ser que estem d'enhorabona, ja que a partir de l'1 de gener de 2015 nostra capacitat d'estalvi (la renda disponible) augmentarà respecte a aquest any 2014 com a conseqüència de la reforma fiscal, que portarà una rebaixa dels tipus impositius i un augment dels mínims personals i familiars que es poden aplicar els contribuents a la declaració de la renda per rebaixar la factura fiscal.


Els qui van a sortir més beneficiats de la baixada d'impostos? Doncs els assalariats amb dos fills, sobretot els que tenen rendes altes, i els que posseeixen rendes iguals o inferiors a 20.000 euros.

Per ser més didàctics, en CSIF hem decidit comptar amb l'assessorament d’Abante Assessors, que ens expliquen els beneficis de la reforma fiscal amb casos concrets atents!

Una persona amb dos fills i rendes per sobre dels 200.000 euros veurà incrementada la seva capacitat d'estalvi en un 1,41%, i si rebés més de 300.000 euros anuals la rebaixa impositiva seria de 2,28%.

Un altre grup de persones que també va a beneficiar-se de la reforma fiscal són, com comentem, els qui tenen rendes iguals o inferiors a 20.000 euros, que disposaran d'un 1,3% més. En funció de la seva situació familiar: L'estalvi és d'1,42% per a assalariats amb dos fills En el cas de jubilats o persones sense fills és de l'1,27%.

Això sí, cal tenir en compte que si es compara la renda disponible no amb 2014, sinó amb 2011 -just abans que el Govern pugés els impostos- la fotografia no és tan positiva.

D'altra banda, tal com podem veure en la taula, els qui tenen unes rendes entre 35.000 i 64.999 euros o entre 95.000 i 199.999 euros notaran menys el benefici de la baixada d'impostos. Així, un treballador per compte d'altri amb uns ingressos anuals de 35.000 euros i un fill tindrà a la seva disposició 249,42 euros més a l'any (o 20,78 al mes), si no té fills la seva renda disponible s'incrementarà en 236,6 euros anuals. En la següent taula es pot veure quant augmentarà la capacitat d'estalvi per tram de renda i situació familiar.

En la pràctica, les dades revelen no estalvien, especialment els més joves. Una situació que a mitjà termini pot donar lloc a complicacions, perquè el nostre futur, donada l'evolució demogràfica i la reforma de la Seguretat Social per fer sostenible el sistema, depèn cada vegada de nosaltres mateixos. Cada vegada és més important planificar i invertir l'estalvi.Com invertir el que s'estalvia? Encara que la rebaixa fiscal, en alguns casos, no sembli molt elevada, cal tenir en compte que si l'estalvi s'inverteix a una rendibilitat adequada el nostre esforç es veurà compensat.

Per exemple: Si guardem cada any els 200 euros que ens estalviem -segons els casos- d'impostos, invertint aquests diners en un producte que ens doni una rendibilitat del 4%, en 10 anys haurem acumulat 2.624 euros (l'estalviat són 2.190, la resta són els interessos). En vint, més de 7.000 euros (corresponents a un estalvi alguna cosa inferior als 5.000 euros). Si a això anem sumant estalvi per altres conceptes i realitzem una planificació financera correctament assessorada, o, ajudant-nos de l'ús d'eines gratuïtes com Fintonic.com perquè s'encarregui que no se'ns descontrola res (sobretot evitar que ens la colin amb comissions abusives, etc), la nostra qualitat de vida en el futur millorarà.

CSIF T'INFORMA

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DATOS PERSONALES

Mi foto
Óscar Venteo Prieto Responsable del Sector 977 233225