correos43@csif.es

domingo, 8 de marzo de 2015

8 MARZO, DÍA INTERNACIONAL DE LA MUJER

 


CSI•F s´uneix a aquest any de commemoracions, 20 anys de la IV Conferència Mundial de la Dona i de la Declaració de la Plataforma d´Acció de Beijing i 40 des que ONU va començar a celebrar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona , amb la manifestació "LA IGUALTAT TRANSFORMA LA REALITAT".

En aquest nou escenari, les dones han avançat amb gran esforç en el desenvolupament professional, i aquest esforç ha de ser recompensat per la resta de la societat, per mitjà de la igualtat d´oportunitats. El biaix de gènere que encara existeix en la... interpretació de drets en l´àmbit de les relacions laborals, ha de quedar com una pràctica del passat. Exemples com els que CSI•F ha denunciat per part d´empresaris i Administració que denegaven el dret al permís de lactància als pares si les mares no treballaven, resulten pràctiques vuitcentistes, que no hem de tolerar i hem de dotar de major flexibilitat en el gaudi de els permisos retribuïts.

Tots i totes hem de contribuir a consolidar aquesta nova realitat d´equilibri en la nostra societat on cabem tots i totes sempre que remem al mateix ritme i en el mateix sentit. No podem ni hem d´oblidar a aquelles dones que han lluitat, fins i tot perdent les seves pròpies vides, per assolir aquesta nova realitat. Com en un procés de "retorn al futur" un retorn sol per prendre impuls, un recordar però amb la confiança d´arribar a un escenari nou.

Que l´esperit de Beijing de la IV Conferència Mundial de les Dones, de la qual enguany es compleixen els 20 anys, sigui una realitat que ens faci més justos / es i més iguals. 

En aquesta nova realitat, amb un horitzó electoral pròxim, no dubtem s´aconsegueixi que definitivament el projecte eternament demorat de l´ampliació del permís de paternitat de 4 setmanes, l´impuls necessari per a l´elaboració d´un protocol de mobilitat de les víctimes de violència de gènere a l´Administració recollit en el Pla Estratègic d´Igualtat d´Oportunitats 2014-2016 del Govern, o propostes de CSI•F que veiem necessàries i justes com el reconeixement com a família nombrosa de les dones víctimes de violència de gènere amb menors a càrrec, així com una quota de places destinades a les dones víctimes de violència de gènere en totes les Ofertes d´Ocupació Pública, entre d´altres. 

CSI•F segueix convençuda que avançar en igualtat, transforma i enforteix la societat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DATOS PERSONALES

Mi foto
Óscar Venteo Prieto Responsable del Sector 977 233225